Je shopprofiel beschrijft jouw eigen plek op Abel & Tosh. Zorgvuldig invullen van deze gegevens is cruciaal. Een goedgekozen shopnaam, aantrekkelijke omschrijving en een eigen logo zijn immers dè manier om je te onderscheiden van je concurrenten. En met juist ingevulde metagegevens is je shop beter vindbaar op het internet.
Deze post is de eerste uit een serie waarmee we je willen helpen bij het inrichten van je shop. De volgende post uit deze serie gaat over het opzetten van je eigen showroom op Abel & Tosh.

Shopprofiel

Om het overzichtelijk te houden is je shopprofiel onderverdeeld in de volgende hoofdrubrieken. Verderop in deze post vind je meer informatie over het invullen van iedere rubriek.

 • Shopgegevens: hier vul je gegevens in die bovenaan de profielpagina van je shop komen te staan, zoals de naam en omschrijving en het logo van je shop.
 • Zoekmachinegegevens: in deze rubriek geef je de zogenaamde metabeschrijving van je shop die zoekmachines tonen bij het presenteren van je shop in een zoekresultaat.
 • Overige gegevens: deze rubriek omvat onder meer de contact- en rekeninggegevens van je shop.

Shopgegevens

De gegevens die je in deze rubriek invult vormen de eerste kennismaking van de bezoekers van Abel & Tosh met jou, je werkomgeving en je producten. Je kunt er het volgende kwijt:

 • Shopnaam: dit is de unieke naam van jouw shop. Je shopnaam mag uit meerdere woorden bestaan, gescheiden door een spatie. De naam wordt getoond op het overzicht Onze shops, de profielpagina van je shop en op de individuele pagina's van jouw producten. Daarnaast wordt je shopnaam getoond op de orderbevestigingen, facturen, verzendbevestigingen en creditnota's die Abel & Tosh naar je klanten stuurt, zodat deze weten waar zij een product hebben gekocht.
 • Shop url: iedere shop in Abel & Tosh heeft een unieke url, waarmee deze direct bereikbaar is via het internet. De url wordt samengesteld uit de algemene url van Abel & Tosh, gevolgd door de woorden waaruit je shopnaam bestaat. Hierbij worden hoofdletters omgezet in kleine letters en spaties en speciale leestekens in een liggende streepje.

  Voorbeeld: Pieter's design wordt abeltosh.com/pieter-s-design/

  Mocht je je shopnaam om welke reden dan ook willen wijzigen, dan kan dat. Je shop krijgt dan een nieuwe url gebaseerd op de nieuwe naam. De oude url blijft ook bestaan, maar verwijst in dit geval automatisch naar de nieuwe url. Zo weten je klanten je altijd te vinden.

 • Verberg mijn shop: door deze optie aan te kruisen wordt je shop niet getoond in het overzicht Onze shops en ook niet bij direct intypen van de shop url. Hiermee kun je bijvoorbeeld voorkomen dat bezoekers van Abel & Tosh de profielpagina van je shop kunnen oproepen terwijl je nog bezig bent met de inrichting ervan. Je producten blijven overigens wel zichtbaar in de productcatalogus van Abel & Tosh. In een volgende blogpost gaan we in op hoe je dit kunt voorkomen.

 • Shop logo: heeft jouw shop een logo, dan kun je dit hier uploaden. Het logo wordt onder meer getoond op het overzicht Onze shops en op de profielpagina van je shop. Het optimale formaat is 336x240 pixels. Andere formaten worden naar dit formaat op- of teruggeschaald. Heb je geen logo, dan tonen we een standaard plaatje.
 • Shop logo fly-in: de tekst die je hier eventueel invult wordt getoond als een bezoeker het logo van je shop aanklikt in het overzicht Onze shops.
 • Slogan: heeft je shop een slogan, dan kun je die hier invullen. De slogan komt boven de omschrijving van je shop op de profielpagina (zie hierna).
 • Omschrijving: de omschrijving van jouw shop. Beschrijf hier bijvoorbeeld wie je bent, je werkomgeving en het creatieproces van je producten. Maak het interessant, maar wel zo duidelijk mogelijk voor je potentiële klanten.

  TIP: je kunt de omschrijving opmaken door speciale codewoorden in de tekst te plaatsen. Tekst tussen [b]..[/b] wordt bijvoorbeeld in vet getoond en tekst tussen [i]..[/i] wordt schuin afgedrukt.

  Zoekmachine gegevens

  De gegevens in deze rubriek zijn van belang om je shop optimaal vindbaar te maken via internet zoekmachines, zoals Google, Bing en Yahoo.

  • Paginatitel: dit is de titel van de profielpagina van je shop. Deze is gelijk aan de naam van je shop en kun je niet wijzigen. Zoekmachines tonen deze als kop boven de melding van je shop in een zoekresultaat.
  • Metabeschrijving: deze beschrijving wordt (onzichtbaar) opgenomen in de profielpagina van je shop. Zoekmachines tonen deze in veel gevallen als onderdeel van de omschrijving van een pagina in een zoekresultaat. Gebruik deze rubriek daarom voor een korte beschrijving van je shop zoals je die in bijvoorbeeld Google zou willen zien. Laat je de beschrijving leeg, dat worden de eerste plsm. 160 tekens uit de omschrijving van je shop overgenomen.

   TIP - Een uitleg van Google (in het Engels) over de invulling van metabeschrijvingen en andere metagegevens vind je hier . Even zoeken op de term metabeschrijving en je vindt nog veel meer nuttige informatie.

  Overige gegevens

  • Telefoonnummer: geef hier het telefoonnummer (vast of mobiel) waarop we je indien nodig gedurende kantooruren kunnen bereiken.
  • Iban en Ten name van: dit zijn de gegevens van de bankrekening waarop we de verkopen uit jouw shop met je afrekenen. Op dit moment ondersteunen we uitsluitend Nederlandse bankrekeningen.
  • Ik handel als: geef hier aan of je handelt als bedrijf of particulier. Wanneer je aangeeft dat je als bedrijf handelt, wordt er bij de afrekening van producten uit jouw shop rekening gehouden met BTW. Het BTW-tarief zelf geef je op bij het invoeren van je producten. Heb je eenmaal producten ingevoerd, dan is het niet meer mogelijk om de rubriek Ik handel als te wijzigen!

  • KvK-nummer: Als je handelt als bedrijf, geef dan tevens je KvK nummer op. We checken dit nummer als onderdeel van het acceptatieproces van je shop.