Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

prev-next
Vorige

Houten vlinderstrik - Notenhout grijs + pochet

Vorige

Houten strik; Model butterfly; Notenhout

Houten strik; Model Papillon; spalted hackberry

€ 94,50
Houten strik; Model Papillon; handgemaakt van Spalted Hackberry

Sierlijke lijnen en mooi vallende plooien. Door zijn uiterlijk lijkt deze strik op een vlinder (papillon). Spalted hackberry is zeer bijzonder vanwege zijn uitstraling, het lijkt net een oude schatkaart!

Details

Spalted hackberry

De bijzondere tekening verkrijgt dit hout door een speciale behandeling onder een gecontroleerde atmosfeer. Dit kan met verschillende houtsoorten maar wordt het meest gedaan met Hackberry, Maple en Pecan.
De stukken hout worden gedurende een aantal weken in een vochtige ruimte geplaatst. Door regelmatige controle wordt ervoor gezorgd dat de tekening die erin verschijnt optimaal is. Gebeurd dit te laat dan is de tekening of helemaal doorgeslagen of het hout is `gaar`. De tekening ontstaat door een bacterie/schimmel die door de omstandigheden opgewekt word en in het hout trekt. Na droging verdwijnt deze en laat een prachtige tekening achter! Een treffende vergelijking is de bekende blauwaderkaas!

Papillon

Dit model leent zijn herkomst aan de Franse geschiedenis rond eind 19e eeuw. Sierlijke lijnen en mooi vallende plooien. Door zijn uiterlijk lijkt deze bow tie op een vlinder (papillon)

Normal * Small
Hoogte: 58mm 48mm
Breedte: 110mm 90mm
Dikte: 10mm 10mm
Gewicht:15 tot 30gr 12 tot 22gr (afhankelijk van de houtsoort)